Dit zijn de redenen waarom een vakantie naar Budapest zeer aan te raden is!

Niet iedereen houdt van dezelfde vakantiebestemming en dat is maar goed ook. Echter, er zijn wereldwijd een hoop grote steden die wat meer onder de aandacht mogen komen. Boedapest is een van deze steden. Boedapest is namelijk een prachtige stad waar onwijs veel te beleven valt. In dit artikel leggen we je uit waarom het zeker de moeite waard is om een stedentrip Budapest te organiseren. 

Het is er zeer goedkoop

Een van de redenen om een vakantie naar Budapest te boeken is omdat je er veel voor weinig krijgt. Zowel een hapje eten als het bezoeken van een bezienswaardigheid kost nauwelijks geld. Voor een vakantie naar Budapest hoef je dus een stuk minder goed gevulde portemonnee te hebben. Wel is het in Budapest handig om altijd wat geld achter de hand te hebben. Neem daarom altijd wat extra’s mee. 

Er staan zeer mooie gebouwen

Een andere reden om Budapest te bezoeken is om de prachtige gebouwen te verwonderen. Vrijwel elk gebouw in de stad ziet er mooi uit. Zo maken niet alleen de grote, maar juist ook de kleine gebouwen indruk op je. Het is dan ook alleen daarom al zeker de moeite waard om een dag door de stad te lopen. Daarnaast zijn er in de buurt van de binnenstad ook diverse andere gebouwen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Strek er een dag voor uit en probeer zoveel mogelijk mooie gebouwen te bezoeken. 

Lekker gebak

Naast de lage prijzen en de mooie gebouwen staat Budapest ook bekend om het lekkere gebak. Bij diverse zaakjes in de binnenstad kun je terecht voor het allerlekkerste gebak. Mocht je geen liefhebber zijn van gebak maar wel van zoetigheid houden, dan zijn er ook allerlei andere lekkernijen waaruit je kunt kiezen. Een zeer lekker Hongaarse lekkernij is Dobos. Mocht dit je aangeboden worden, dan is het zeker de moeite waard om uit te proberen. 

Budapest is erg gezellig!

In de avond is het onwijs gezellig in budapest. Overal worden er terrasjes opgebouwd en de bars gaan open voor toeristen. Tijdens de avonduren is het super gezellig in de stad en de kans dat je leuke nieuwe mensen ontmoet is groot. Wel is het uitgaansleven een heel stuk anders dan in ons eigen land. Het is daarom zeer aan te raden om de verschillen van te voren goed door te nemen. Probeer erachter te komen waar je rekening mee moet houden en voorkom dat je een complete misser maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *