Genieten van de herfst in Nederland

Op vakantie gaan is in Nederland is veel leuker dan men over het algemeen denkt. En dat geldt niet alleen voor de zomervakantie. Ook in de herfst kan je heerlijk weggaan. Voor elk seizoen zijn er weer andere, leuke bestemmingen. De herfst komt er nu aan, dus laten we daar eens naar gaan kijken. Het wordt buiten wat frisser, maar vaak nog wel zonnig met ook regen. De bladeren aan de bomen zullen langzaam gaan verkleuren van diepgroen naar rood, geel en uiteindelijk bruin. Het kleurenpalet van de Nederlandse natuur is zelden mooier dan in de herfst. Daarom is de natuur een goed idee in de herfst. 

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een prachtige herfstbestemming. Er is heel veel strand, maar in tegenstelling tot in de zomer, liggen die stranden niet bomvol met mensen op handdoeken. Er ligt meestal zelfs helemaal niemand op het strand. En daarom zijn de zandvlaktes in dit seizoen uitermate geschikt voor lange wandelingen langs de zee. Nooit kan je hier lekkerder uitwaaien dan in de herfst. Het is rustig, maar nog niet heel koud. Op de Wadden heb je ook veel bossen, waar je kan genieten van de herfstbomen. En er zijn veel leuke kroegen, cafeetjes en restaurants waar je na een dag in de natuur kan genieten van heerlijk eten, bier en warme chocolademelk.

Veluwe

De Veluwe is een mooi natuurgebied en al helemaal in de herfst. Hier kan je uren lopen door de verkleurende bossen. Even weg uit het drukke leven. Je kunt zoeken naar een “veluwe vakantiepark” als je het niet erg vindt om met meerdere accommodaties bij elkaar te zitten op een terrein. Wil je wat meer rust, dan kan je beter op zoek naar een natuurhuisje, want die staan vaak wat meer afgelegen. Hoe dan ook, op de Veluwe kan je net als op de Wadden genieten van de omgeving met een fietstocht of wandeling in het bos.

Dagjes

Wil je geen hele vakantie boeken, maar gewoon een dagje, dan kan dat natuurlijk ook. Het Speulderbos bij Garderen is een prachtig bos in de herfst, waar de zon voor een soort misteffect zorgt met de manier waarop het door de herfstbladeren valt. Dit bos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd door de vorm van de bomen. Zoek maar eens op. Wil je een beetje buitenlandse sferen proeven, dan zijn de Japanse tuinen bij Landgoed Clingendael een aanrader, want die schijnen prachtig te zijn in de herfst. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *