Vaccineer jezelf voor je op reis gaat!

Wanneer je op vakantie gaat naar een ontwikkelingsland of een gebied waar de gezondheidszorg niet goed is, is er een kans op besmetting van ernstige ziektes. Door te hoesten kunnen deze ziektes worden overgedragen en kun jij dus zelf ook besmet raken. Het is goed om jezelf vooraf te beschermen tegen de ziektes die heersen in het land waar je naar op vakantie gaat, omdat er op de vakantiebestemming vaak niet dezelfde zorg geboden kan worden als in Nederland. In dit blog vertellen we je daarom meer over een dtp prik en geven we een kleine voorlichting over de verschillende ziektes die voorkomen!

Veel voorkomende ziektes in andere landen

Wanneer je wel eens op vakantie bent geweest naar een ontwikkelingsland of een land waarbij de gezondheidszorg slechter was, heb je vast en zeker een vaccinatie moeten halen. Vele ziektes die namelijk voorkomen zijn:

  • Difterie: een bacterie veroorzaakt deze ziekte. In Westerse landen komt deze ziekte vrijwel niet meer voor, maar in sommige ontwikkelingslanden juist nog wel. In de Oostblok-landen is er in de jaren negentig nog een pandemie geweest.

  • Tetanus: deze ziekte is zelfs dodelijk wanneer je hier geen behandeling voor krijgt. De injectie die je soms krijgt bij de huisarts wanneer je een wond hebt, is het tetanusvaccin. Met tetanus kan er een bacterie binnendringen via de wond en is de ziekte ernstig besmettelijk.

  • Polio: een ander woord hiervoor is kinderverlamming. Het geeft griepachtige verschijnselen maar zijn er niet specifieke symptomen. Je zult last krijgen van vermoeidheid, prikkelbaarheid, braken, hangerigheid en zijn er nog meerdere factoren. In Afrika, Zuid-Amerika en Azië komt de ziekte nog altijd voor.

Bescherm jezelf aan de hand van de DTP prik!

Wanneer je nu op vakantie gaat naar het buitenland en jij jezelf wilt beschermen tegen deze ziektes of infecties, kun je ervoor kiezen om een DTP prik te nemen. Met een DTP prik bescherm je jezelf zowel tegen Difterie, Tetanus als Polio. Je kunt deze vaccinatie halen voordat je op reis gaat en ben je beschermd tegen de ziekte, maar voorkom je ook dat je alsnog een tetanus vaccinatie krijgt wanneer je een wond hebt opgelopen tijdens je vakantie. Met de DTP prik voorkom je gedoe en ben je in ieder geval voldoende beschermd. De prik is op ieder moment van de dag te halen, wordt de vaccinatie gedaan door een gediplomeerde specialist en zijn de afspraken op tijd te maken, zodat je gerust op vakantie kunt gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *